Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

PENERIMA VOCHER BR1M 3.0

♠ Posted by amsran in at 9:58 AM
 Terdapat beberapa rungutan dan aduan yang diterima berkaitan bantuan 1Malaysia (BR1M) antaranya yangboleh admin maklumkan kepada maklum balas aduan dan rungutan seperti berikut :-

1). TERDAPAT PEMOHON YANG TIDAK MEMPUNYAI NO. AKAUN
2). TIDAK MENGEMASKINI MAKLUMAT AKAUN PADA TARIKH YANG DITETAPKAN
3). RISAU TIDAK MENERIMA BR1M YANG LAIN SUDAH TERIMA MASUK AKAUN BANK
4). TAKUT NAMA TERCICIR
4). TIDAK TAHU DIMANA INGIN BERTANYA

Jangan risau  kerana bagi permohonan BR1M yang telah diluluskan. Bagi yang telah mengemaskini akaun atau memberi maklumat akaun bank bayaran akan dikreditkan terus kedalam akaun bermula 21 Febuari 2014 . Manakala, bagi yang tidak megemukakan nombor akaun bank atau tidak megemaskini maklumat akaun bank pembayaran akan dibuat secara berperingkat melalui MAJLIS PENGAGIHAN BR1M YANG BERMULA 23 FEBUARI 2014 biasanya pihak pejabat daerah yang mengurus penyerahan vocher tersebut  dan dingatkan bayaran ini dibuat secara berperingkat. bermakna jika nama pemohon belum ada pada peringkat pertama, tunggu lagi pada peringkat seterusnya, hal ini berkemungkinan disebabkan bilangan penerima BR1M yang begitu ramai. 
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4310758330351069204#editor/target=post;postID=1283354384593952211;onPublishedMenu=allposts;onClosedMenu=allposts;postNum=54;src=link 

(GAMBAR RAJAH )CONTOH SURAT PENERIMA VOCHER YANG YANG TIDAK MENGEMASKINI NOMBOR AKAUN DINGATKAN JUGA PENERIMA SURAT SEPERTI INI HANYA KEPADA PENERIMA VOCHER SAJA MANAKALA BAGI PENERIMA BR1M YANG DIKREDITKAN KE DALAM AKAUN TIDAK AKAN DIHANTAR SURAT SEPERTI INI.


MASIH BERASA RISAU TIDAK MENRIMA BR1M BOLEH BERHUBUNG TERUS DENGAN PIHAK LHDN YANG BERHAMPIRAN

YANG MASIH BELUM TERIMA SILA TUNGGU  DAN KEPADA YANG GAGAL SILA TUNGGU JUGA KERANA CARA BUAT RAYUAN AKAN DIKONGSIKAN KEMUDIAN.SEBARANG KESULITAN SILA DATANG TERUS KE PEJABAT LHDN YANG BERDEKATAN DENGAN ANDA. 

CARA BUAT RAYUAN BAGI YANG GAGAL


1. Individu perlu tampil sendiri ke pejabat LHDN berdekatan.
2. Individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).
3. Selepas individu terbabit mengemukakan dokumen sokongan dan rayuan bertulis kepada LHDN maka keputusan permohonannya untuk mendapatkan BR1M akan diluluskan.
4. Pembayaran akan dibuat ke akaun pemohon setelah keputusan menerima BR1M 3.0 diluluskan.Diharap bantuan ini sedikit  sebanyak dapat mengurangkan beban dan membantu meringankan beban hidup yang ditanggung.

2 comments:

  1. Kalau gagal layak mendapat brim memohon tetapi tak ada slip gaji sebab tak ada kerja?bleh merayu juga ka?

    ReplyDelete

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS