Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

LATE NIGHT

♠ Posted by amsran in
Hari ni , hari baru dalam minggu ni dan hari permulaan untuk kerja, namun awal pagi lagi sudah lewat bangun dan lewat datang office.. Petang tu pun lewat balik juga kerana hendak mengemaskini repot latihan Jabatan untuk di bentangkan setiap 2 bulan di Jabatan Perdana Menteri, memang banyak benda hendak di perbetulkan.. Yang tak tahan tu siap di marah oleh Cik Ezan … sebab lewat dan lambat bertindak.. apa pun memang salah ako juga. Ako lebih focus untuk memasukan maklumat latihan dan memperbaiki format yang telah di rombak kembali untuk kali pertama dalam tahun ini. Malam itu, saya bersama-sama Encik Azli yang dengan rela hati membantu saya.. kira-kira jam 8.30 malam Encik Azli pun sudah letih dan minta diri untuk balik tinggallah saya seorang dengan Mister Gudile yang sebuk meyiapkan juga kerjanya(di biliknya).. Akhirnya kira-kira jam 10.00 malam semuanya siap.. lege!!! rasanya hati.. perut pun udah lapar.. sudah lama tidak makan nasi ni.. balik nanti ajak budak-budak rumah makan di restoran kegemaran kami tu… Dalam perjalanan pulang baru ako sedar betapa indahnya p’mendangan di Putrajaya di waktu malam dengan kelipan cahaya yang belbagai kilawan… niat di hati mahu berhenti di bahu jalan untuk menikmati view ni.. tapi rasa takut tu ada, yalah!!! Saya seorang diri saja ni.. macam-macam pekara yang kurang baik boleh berlaku … ahhh!! Baik ako terus balik rumah…. Begitulah…. Hari ini…

HAPPY SUNDAY

♠ Posted by amsran
Hari ini, rasa puas sikit apa bila dapat tidur lebih lama berbanding hari-hari yang sebelumnya.. bayang kan bangun pun jam 2.00 petang, itu pun terbangun disebabkan perut terasa lapar sangat.  apa lagi bangun pergi makan kejap dekat kedai depan rumah past tu balik sambung tidur...  bangun balik online Facebook.. ohh.. ako tergelak besar bila anak-anak buah ako add mahu jadi friend di facebook(anak bapa adam)..ako pun add sajalah.. biasalah Yaji atau Fazli geng keras ako yang dulunya kurus kering dan selalu sakit-sakit.. sekrang mahu tahulah sudah jadi si gemuk.. Leher pun dah mahu tengelam oleh badan.. sempa bawa Yazi pergi makan malam di pekan beaufort hari tu...(time ako cuti) ayat dia sikit-sikit belanja bah...haaa..haa..
melarat lah pula ako ni.. apa pun.. ako pun mahu jadi gemuk juga.. badan pun semakin susut , me be banyak faktor ako boleh jadi macam ni.. haa..

RANDOM POSTS