Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

NUR ALYA ADRIANA

♠ Posted by amsran in
NUR ALYA ADRIANA - lahir pada  11 Jun 2013 anak gadis pertama kami kacukan bangsa Bisaya, Beaufort dan bangsa Brunei Bongawan, Papar baru berusia 10 bulan dan tidak lama lagi dijangka dalam awal bulan Ogos tahun 2014 adik kepada Nur Alya Adriana akan lahir, menurut Doktor baby dalam kandungan isteriku, baby Girl lagi... memang mariah bila  hari cuti balik kampung. masing-masing mahu buat bising beby2 ni, tapi baby alya yang selalu menang sebab setakat ini dia lah baby girl seorang semua cousin nya lelaki iaitu, Denial, towin Hakim dan Hakimi dan Safa Muhazam.

sekitar photo Alya membesar.


 baru lahir 11 Jun 2013 di hospital Beaufort


kenduri cukur jambul

hari raya haji 2013


rambutnya cepat tumbuh


umur 7 bulan


MEMANCING DI SUNGAI BINTUKA (19.04.2014)

♠ Posted by amsran in

TRIP memancing

TRIP kali ini di sungai Bintuka telah di rancong oleh saya dengan Saipol.. pada mulanya.. mahu turun dgn Zul tapi tiada cuti bilangnya.. kalau hari jumaat atau Ahad boleh.. hari jumaat kata saipol tiada orang turun.. semua turun pergi solat jumaat lah... takut nanti kena sumpah jadi monyet pula.. hari Ahad time untuk berehat kerana esoknya isnin mahu masuk kerja awal pagi... terpaksalah kami berdua... kerana kata si saipol kasi jadi ini trip jangan tidak sebab sudah 2 minggu tertangguh sudah. akhirnya tuan punya bot join dan bawak kami di lubuk bagus katanya.

Bapa saipol juga bawa kami jalan shortcut yang boleh jimatkan masa dan minyak. Namun begitu  laluan ini hanya boleh dilalui semasa air pasang sahaja.

SUNGAI BINTUKA

SUNGAI BINTUKA
SUNGAI BINTUKA

SUNGAI BINTUKA


SUNGAI BINTUKA
SUNGAI BINTUKA

bebaloi jumpa lubuk ikan putih.

jalan shortcut 1
jalan shortcut 2

Lihat entry lain berkaitan trip memancing di  SUNGAI BINTUKA


KERETA

♠ Posted by amsran in
hampir lebih kurang 6 tahun kereta Proton LMST SAA 5277 T ini dikeluarkan banyak kenangan pahit dan manis telah dilalui. walau pun memiliki sebuah lagi kereta yang kini digunakan oleh isteriku untuk pergi balik mengajar di sekolah Agama.keteta ini tatapi disayang kerana telah banyak berbakti kepada tuannya.


Sejarah pada 27 November 2011, jam 5.08 petang (Jumaat) kali pertama masuk parit di simpangan Pekan Mesapol, Sipitang akibat jalan yang licin (kereta berputar 1 kali baru masuk parit) dalam perjalan pulang dari kerja di Sipitang balik ke rumah di Bongawan. Alhamdulilah.. tiada kecderaan dialami... cuma kereta kena masuk workshop 3 hari untuk dibaiki.


KEDUA : sayang tayar ini. baru guna 2 minggu sudah meletup pecah di tepi kerana terlanggar skru.

RANDOM POSTS