Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Terima kasih kerana sudi untuk singgah di blog Amsran.com dan Selamat melangkah ke tahun 2016 diucapkan dan mari memulakan entri blog dengan Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016 daripada  blog http://www.hasrulhassan.com.

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Segmen Jom Tambah Follower Blog 2016

Amsran.com merupakan sebuah blog yang membincangkan isu semasa, minat, hobi memancing, aktiviti harian dan tip-tip menarik untuk dikongsi bersama.

Sebelum itu, Izinkan saya memperkenalkan diri, nama saya Amsran Sanuin, berasal dan lahir di Beaufort, Sabah, sekarang menetap di Bongawan, Sabah. Sebelum ini pernah tinggal di Seri Kembangan, Selangor lebih kurang 2 tahun atas dasar kerja kemudian dipindahkan kerja di Sabah hingga kini.

Mula menulis blog pada tahun 2004 mengunakan Blogedrive sebagai diary dan sekadar suka-suka. Kemudian pada awal tahun 2007 bertukar kepada BlogSpot dangan nama blog " Save The World" ketika itu masih lagi menuntut di Universiti Malaysia Sabah. Tujuan blog diwujudkan untuk berkongsi hasil Assignment sebagai rujukan rakan-rakan.  Bermula pada tahun 2013 Title blog berubah kepada Amsran.Com . Menulis di blog sekadar mengisi masa lapang dan jika ada masa terluang pasti ada sahaja entri yang baru akan di post.

Matlamat dan Target bagi tahun 2016

1). Pada tahun 2016 diharap pageviews dan trafik yang datang ke blog Amsran.Com meningkat. 

2). Ingin menambahkan lebih ramai follower dan kalau boleh akan follow semua blog yang ada di Malaysia.

3).Meningkatkan pendapatan melalui Nuffnang.

4). Dapat membaca maklumat dan tip-tip yang sangat menarik daripada perkongsian blogger -blogger lain.

5). Diharap barang siapa yang membaca blog Amsran.com pada tahun ini dan seterusnya akan mendatangkan kegembiraan kepada dirinya dan keluarganya dan seterusnya dimurahkan rezeki sepanjang masa.


Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Sabah

Wakil daripada PDRM kontinjen  Sabah bagi menyertai perarakan Maulidur Rasul  Peringkat Negeri Sabah yang diadakan di Daerah Sipitang,  Sabah pada 24 Disember  2015.
Yang di-Pertua Negeri Sabah Tun Juhar Mahiruddin, Ketua Menteri Sabah Datuk Seri Musa Aman, anggota Kabinet Negeri dan ketua-ketua jabatan menyertai perarakan Maulidur Rasul peringkat negeri.
Perarakan sejauh tiga kilometer yang disertai 62 kontinjen membabitkan penyertaan 10,000 umat Islam yang mewakili jabatan dan agensi kerajaan serta swasta, bermula dari padang Hospital Sipitang ke GATA Aquare.

Jadual Pembayaran Gaji bulanan kakitangan Kerajaan bagi tahun 2016


Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016
Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016

Pautan Sumber: mysumber.com
Berikut adalah jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016. Semoga jadual dan tarikh gaji bulanan 2016 bagi kakitangan awam ini dapat membantu kakitangan kerajaan dalam merancang percutian atau balik kampung sesuai dengan kalendar cuti sekolah dan umum 2016 Malaysia. Sebelum merancang pastikan juga berapa kelayakan cuti tahunan anda untuk tahun ini dengan merujuk Jadual Cuti Tahunan. 

Jadual tarikh gaji tahun 2016 puratanya dalam sekitar 20 hb hingga 24hb membolehkan penjawat awam menarik nafas lega. ini kerana pada tahun 2015 penjawat awam pernah menarima awal gaji iaitu pada 09 Julai 2015 gaji awal kerana hari raya kemudian pada bulan seterusnya pada 24 Ogos 2015 tempoh masa yang panjang selama 36 hari. jika tidak mengurus kewangan dengan tidak teratus akan menyebabkan kesukaran dan perlu menunggu pada bulan yang seterusnya bagi tempoh masa yang lama. maksudnya kena ikat perut panjang tempoh masa menunggu gaji untuk bulan depan.. Apa pun tahun ini diharap kepada semua penjawat awam dapat berbelanja dalam keadaan gembira.

Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016 Baca atau muat turun (download) surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia (PDF)

 Sebarang perubahan akan dikemaskini dengan kadar segera


Baca atau muat turun (download) surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia (PDF)

Pautan Sumber: mysumber.com

RANDOM POSTS