Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

lega rasa hati ini.

♠ Posted by amsran
WAH!!!

Tarikh 7hb 10 2009, tepat jam 10.03 malam saya call dia banyak benda dibualkan! Rasa macam inda habis-habis! Saya sempat bertanya padanya "ik** betul-betul suka ke dengan abg ni?" Dia "mestilah suka" Yang membuatkan saya bersemangat seperti bunga yang baru di siram air! Menjadi segar! Bersemangat untuk berusaha mencapai apa yang diimpikan! Syukur keatas Allah swt. Rupanya usaha dengan di iringi doa yang saya lakukan setiap hari, bukanlah sia-sia belaka. Biar pun jasad ini berjauhan namun hati ini mendekatkan kami! Perbualan telefon saya di akhiri dengan" i love u so mach!" dia "i love u to" lega rasa hati ini. Mohon masa-masa yang mendatang selepas ini penuh dengan kebahagiaan.

Please!!! Please!!

♠ Posted by amsran


Inda tahu kenapa rasa takut/risau menghantui hati ini. Ada ke saya terlalu menyayang atau terlalu mengongkong. Kadang-kadang saya sengaja tak call untuk 3, 4 hari, untuk memberi ruang kepadanya. Tapi, tangan ini bergetar-getar mengenggam telefon Nokia 6630 yang sudah hampir 5 tahun saya gunakan, rasa hati ini kalau boleh nak call dia setiap hari..

Busy...! Busy....! dengan kerja di ofice dapat mengurangkan perasaan rindu ini..! Dapat melupakan dia seketika! Adoi.. ! Kadang-kadang aku inda tahu kenapa, aku benci betul dengan kerja-kerja di pejabat. Macam mahu berhanti saja dan balik ke Sabah.. Seterusnya buat apa-apa benda yang saya suka saja. Memikirkan tanggungjawab dan ingin berdikari sendiri sebagai persedia untuk masa-masa akan datang, saya perlu kuatkan diri/ tabahkan diri mengharungi kesusahan ini. Memikirkan adanya dia memberi semangat kepadaku!

Tolonglah aku! Bantulah aku! Bagilah aku kepastian! Jangan engkau permainkan kepercayaan dan rasa hati ini. Takut tercedera, sakitnya lebih sakit daripada luka! Jangan! oh! Jangan! Lah kau buat aku macam ni.. Berikan aku kepastian serta keyakinan ini. Satu hari nanti bila engkau terbaca apa yang aku luahkan ini! Pasti engkau sedera rasa hati ini(begini rupanya).

sesaat!!

♠ Posted by amsran

waduh!! waduh!! busy sms aje!!

Hari Raya tahun 2009 ini sungguh bermakna bagiku kepulangan ku ke negeri dan kampung tercinta sudah ku nanti-nantikan beberapa bulan yang lalu (hingga koyak rabak kalendar di dinding akibat di tanda oleh saya setiap hari). Tarikh 18hb 9 2009 Jumaat, tepat jam 6.00 petang saya sudah berada di lapangan LCCT walaupun flight saya ke kota kinabalu, sabah belepas pada jam 9.45 malam kerana perasaan ini tidak sabar untuk bertemu keluarga dan saudara mara yang sudah menanti di airport kota kinabalu.Ya!! Yang memberi sangat semangat ialah nak berjumpa dgn si dia di hari raya walaupun, dia sedar atau tak sedar hati ini sangat merindui dan mencintanya! Sepenuh hati. Banyak benda hendak dibualkan face to face. Raya ke-2 saya datang kerumahnya, entah macam mana bila sudah bertemu dgn si dia mulut ni keluh kebas untuk berkata-kata banyak, mungkin segan ada mak dan ayah dan abg-abgnya. Tak cukup tu raya ke-10 saya datang lagi dan bermalam di rumahnya utk semalam. Wah!! Rasa sangat best! Bertemu dgnnya.(hanya orang yang mencintai sesorang memahami situasi ini)


Dua minggu berada di kampung halaman rasa sudah terlupa yang kena kembali untuk berkerja di W.P. Putrajaya. Jadual saya ketika berada di kampung sangat padat bertemu dan keluarga, saudara mara dan rakan-rakanku ketika berada di sekolah dan di IPTA.( 6 tahun di sekolah rendah Gadong, 7 tahun di sekolah menengah Gadong + STPM dan 3 tahun di UMS semestinya ramai kawan-kawanku) Meraka dangan cerita dan pengalaman masing-masing, maklumlah lama tak bertemu dan berbual-bual macam ni. Tak cukup pula undang majlis perkhawin rakan-rakan sebaya bertimbun. Perkara ni, membuatkan saya sering mengelak untuk ditanya."hai!! chung kau bila lagi mahu kawin, kalau sudah ada kawan betunang sajalah dulu" adoi!! Macam bom! Meletup dekat telinga ni. Menyebabkan handak tersebur kuih raya di mulut yang sedang di makan. Kalau orang lain tanya aku tak kesah ni siap mak cik dan pak cik aku yang sebuk bertanya macam ni... (dorang ni umpama mak ayah aku, sangat2 rapat) al-maklumlah anak pak cik aku(umur lebih kurang sebaya dengan aku) hujung tahun ni nak kawin dan seorang lagi bertunang pada 8hb 10 ni. Banyak lah alasan yang boleh di terima pakai untuk meredakan soalan-soalan macam ni.!! Sendiri ingatlah..He

Tarikh 2hb oktober 2009 (sepatutnya balik Putrajaya 4hb oktober 2009 tapi saya ubah awal 2 hari kerna hendak satu flight dan masa yang sama dgnya) awal2 pagi lagi saya dan dia sudah bersedia di Terminal 2 Kota Kinabalu untuk menaiki penarbang kembali ke tempat masing-masing yang sepatutnya. Sebenarnya hati ini sangat berat untuk berpisah danganya kerana lepas ni lamalah lagi dapat bertemu face to face denganya (yang mampu aku lakukan tetika itu hanya melihat kelibatnya perlahan-lahan kabur dari pandangan mata). Harap jodoh kami berkekalan, dia sentiasa setia kepadaku.. Apa yang mampu aku lakukan hanyalah berdoa untuk kejayaan dan keselamatanya ketika berada disana, sentiasa mengingati diriku ini walau di mana pun berada.! [Risau tangan ini tidak berbunyi bila bertapuk satu hari nanti!..Tidak mahu sejarah lalu berulang kembali..!Yalah! Aku ni sering befikir di hadapan, yang lepas jadi panduan/kenang-kenangan. Mohon masa-masa yang mendatang membahagiakan]

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Tahun 2009

♠ Posted by amsran
Selamat Hari Raya Aidil Fitri Maaf Zahir Batin kepada semua yang beragama Islam.

Semoga mereka yang bercadang untuk balik ke kampung masing-masing akan berhati-hati dalam perjalanan balik sama ada dengan menaiki kapal terbang, kereta, bas atau pun motorsikal.

Dan semoga anda tidak kira di mana jua pun akan dapat menikmati perayaan Hari Raya ini dengan penuh kemesraan dan makna bersama keluarga masing-masing serta insan-insan lain yang disayangi.

RANDOM POSTS