Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

SEGMEN MENAMBAH FOLLOWER: Saya Blogger

♠ Posted by amsran in ,,
SEGMEN MENAMBAH FOLLOWERRasa sangat bosan menunggu berkumandangnya azan jumaat hari ni (29 Julai 2011) so!! bukalah blog.. saja-saja nak hiburkan hati ni.. terbukalah blog cik  Luna Lanun ni menarik juga ni.. berkaitan Segemen Menambah Follower.. saya berminat juga sebab dari tahun 2007 agaknya blog saya ni ditubuhkan Followernya taklah seberapa...!!! agaknya melalui segemen ni me be boleh tambah seberapa banyak follower untuk blog saya ni..hee baru ada semangat untuk buat up to date post baru.. heee!! haa.. apa pun moga usaha ni berjaya!! terima kasih cik Luna Lanun..!!

Long Pasia dan Meligan

♠ Posted by amsran in ,,
Long Pasia 26 Julai, 2011 - Jam 2.00 pagi lagi bertolak daripada rumah(Beaufort) ke Sipitang untuk berkumpul dengan rombongan ke Long Pasia bagi tujuan memperbaharui Lesen Senjatapi Awam.. sudahlah malam tu tak dapat tidur layan drama/cerita Dream Highs, best juga cerita ni.. kira-kira jam 3.30 pagi sampai di sipitang. sempat menunaikan solat subuh secara berjemaah sebab menunggu rombongan lain sampai.. lebih kurang jam 5.00 pagi, kami mula bertolak dari sipitang.. dalam pejalanan ke  Long Pasia saya sempat tidur, memang teruk keadaan semasa melalui jalan raya meuju ke sana. jalan grable dengan batu besar nasiblah bukan di musim hujang.. kalau tidak pasti dah mandi lumpur... seperti gempa bumi  rasanya... 
             Maga Fall 2 Long Pasia


ditambah lagi dengan kenderaan yang digunakan  di dipandu dengan kelajuan sekitar 60 ke 70 km.. waa..bergoncang satu badan di buatnya..

Long Pasia Pada jam 9.00 rombongan pun sudah tiba di distenasi yang di tuju.. kami cukup bertuah pada hari ke Long Pasia terdapat satu pogram perasmian Tagal Untuk sungai di Long Pasia, Long Mio dan Sungai di Meligan yang dirasmikan oleh Datuk Yahya Husiien Timbalan Ketua Menteri Sabah, kebetulan ketika itu memang ramai yang datang ke Long Pasia meriah juga susana.. tapi atas dasar tugas rombongan kami terus bergerak pantas menuju ke Meligan kerana pelesen senjata api di kampung ini sudah pasti sedang menunggu kedatangan kami. setibanya kami di Meligan memang ramai sudah menanti kedatangan kami di sana, lebih kurang 1 jam semua urusan dengan pemegang senjata api awan di kawan  
                                                                                                           Perkampungan LOng Pasia
                                                                                       
ini telah selesai. kami terus bergerak balik ke sipitang sekali lagi terasa hendak muntah dibuatnya.. apa bila badan ini terasa bergoncang.. kalau boleh pada masa yang akan datang tidak mahu naik kenderaan jenis ini bila datang ke sini lagi.. dasyat rasanya.... akhirnya kira2 jam 1 petang kami pun sampai di Sipitang.. ini lah kali pertama urusan kerja dapat disiapkan lebih kurang 8 jam sahaja.. sebelum ini kena bermalan 1 hingga 2 malam.. wwwoo hebat rasanya.. tapi sampai saja di rumah jam 3 petang tu.. terus....!!!! mengampai tidur!!!
Long Pasia


hutan yang berhampiran sungai

RANDOM POSTS