Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

aku manusia yang penuh dengan perasaan

♠ Posted by amsran

Aku nak kau baca ini!!!
Mungkin kau belum mengerti apa itu cinta!!
Cinta itu membahagiakan!! Cinta juga menyakitkan!! Dan cinta juga sumber kekuatan!!  Tampat cinta semua ini membosankan!! Semua ini pasti tidak terjadi!! Hidupku tidak bererti.
Kalau bukan kerna cinta!! Pastinya saya tidak kisah … tapi kerna cinta hati ini sakit!!

Jangan kau anggap perkara kecil!! Org tidak ambil kisah!! Kerna perkara kecil menjadi punca kesakitan ini!!
Kalau tidak ambil kisah itu bukannya cinta atau aku bukan manusia, kerna aku manusia yang penuh dengan perasaan cinta padamu!!  Kerna itu fahamilah orang yang kau cinta ini!! Kalau kau tidak memahaminya kau tidak mencintainya walau sesaat pun!!!  Sesungguhnya fahamilah aku!! Demi cinta yang pastinya kekal di dunia dan akhirat…!!

Aku hanya inginkan kebahagiaan ku dan kebahagiaan mu!!
Aku tidak pernah meganggap kau  adalah masalahku tapi kau adalah tanggungjawabku!! Sayangilah dirimu dan sayangilah orang yang mencintaimu!! Agar kesakitan ini terubat!!

Aku tidak tahu apa yang kau fikirkan sekarang!!

*Daripada orang yang mencintaimu.. I love u forever!!

Motor!! Motor!! Awas!!

♠ Posted by amsran


Hari 6/12/2010(Isnin) terperanjat juga ako di buatnya!!! Time awal pagi on the way pergi kerja dari rumah tiba-tiba pak cik yang bawa motor jatuh depan kereta nasiblah time tu bawa kereta dalam 60 saj. Dan sempat berik.. berbunyi  tayar keta. kalau tidak nahas!!!
Sepat juga tolong pak cik tu angkat motor dan pindakan ke tepi sebab dia dah menghalang lalu lintas!! Time tu!!! Orang lalu-lalang Tanya “dia jatuh sendiri atau kau langar!!!” aku pun jawablah “jatuh sendiri” yalah !! kena jawab betul nanti org salah faham pula.. nanti orang, kata ako langgar orang naik motor...!!!..!!

 “ berhati-hati di jalan raya, malang tidak berbau” apa pun ako bersyukur semua selamat !!!

RANDOM POSTS