Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Guru membina ilmu menyempurnakan akhlak

Selamat hari guru Malaysia

Selamat Hari Guru buat semua warga pendidik seluruh dunia. Tema hari guru tahun 2015 ini ialah  " Guru Membina Ilmu Menyempurnakan Akhlak" .Tarikh Hari Guru di Malaysia  disambut pada 16 Mei setiap tahun. Majlis Sambutan Hari Guru diraikan untuk menghargai jasa para guru yang banyak bekorban demi menyampaikan ilmu berguna untuk masa depan anak didik, agama, bangsa dan negara.Tugas sebagai seorang guru adalah sangat mulia.

Sambutan hari guru SAN Pekan Bongawan


Selamat hari guru diucapkan pada wife... tema pakaian tahun ni " back to school " .. cikgu atau ustzah dah macam anak murid... sempena sebutan hari guru SAN Pekan Bongawan, Papar, Sabah beberapa acara dan aktivti telah dirancang bagi meraih sembutan  hari guru 2015. Antara aktivti yang telah dibuat ialah penyerahan hadiah daripada anak murid kepada guru kesayangan mereka.. Ini adalah antara hadiah diterima oleh wife... boleh tahan banyaknya.... Pastinya menjadi guru kesayangan  anak murid.hadiah hari guru
hadiah hari guru


Tidak lupa juga ucapan Selamat hari guru kepada guru sekolah rendah SK Gadong , SMK Gadong dan Universiti Malaysia Sabah dimana tempat menimba ilmu satu ketika dahulu jasamu tetap dikenang.

2 comments:

  1. Cikgu kalau ramai murid sayang banyaklah dpt hadiah macam tu. Kena 10 tahun bayangkan tak tahu nak letak mana dah hadiah tu semua..

    ReplyDelete
  2. Cikgu yang baik mengajar dengan penuh kasih sayang..merendah diri,,jaga tertib..kadangkala untuk meraih perhatian anak murid guru itu sendiri perlu bijak berkomunikasi..asalkan setiap tindakan tidak beri peluang pada pelajar bersikap kurang sopan..besar jasa guru..guru perlu dihormati..

    ReplyDelete

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS