Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Jadual Pembayaran Gaji bulanan kakitangan Kerajaan bagi tahun 2016


Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016
Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016

Pautan Sumber: mysumber.com
Berikut adalah jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016. Semoga jadual dan tarikh gaji bulanan 2016 bagi kakitangan awam ini dapat membantu kakitangan kerajaan dalam merancang percutian atau balik kampung sesuai dengan kalendar cuti sekolah dan umum 2016 Malaysia. Sebelum merancang pastikan juga berapa kelayakan cuti tahunan anda untuk tahun ini dengan merujuk Jadual Cuti Tahunan. 

Jadual tarikh gaji tahun 2016 puratanya dalam sekitar 20 hb hingga 24hb membolehkan penjawat awam menarik nafas lega. ini kerana pada tahun 2015 penjawat awam pernah menarima awal gaji iaitu pada 09 Julai 2015 gaji awal kerana hari raya kemudian pada bulan seterusnya pada 24 Ogos 2015 tempoh masa yang panjang selama 36 hari. jika tidak mengurus kewangan dengan tidak teratus akan menyebabkan kesukaran dan perlu menunggu pada bulan yang seterusnya bagi tempoh masa yang lama. maksudnya kena ikat perut panjang tempoh masa menunggu gaji untuk bulan depan.. Apa pun tahun ini diharap kepada semua penjawat awam dapat berbelanja dalam keadaan gembira.

Jadual Dan Tarikh Pembayaran Gaji bulanan bagi tahun 2016 Baca atau muat turun (download) surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia (PDF)

 Sebarang perubahan akan dikemaskini dengan kadar segera


Baca atau muat turun (download) surat pekeliling Akauntan Negara Malaysia (PDF)

Pautan Sumber: mysumber.com

0 comments:

Post a Comment

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS