Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Cara tidurkan bayi dalam masa kurang 1 minit

♠ Posted by amsran in , at 1:11 PM

Cara tidurkan bayi

Dalam masa 24 jam yang lalu video " How to put a baby to sleep in less than ONE MINUTE" jadi viral di You Tube. Video tersbut memaparkan bagimana seorang ibu menidurkan bayinya dalam masa kurang 1 minit dengan hanya menggunakan sekeping kertas tisu. mungkin kaedah ini berkesan dan berguna kepada para ibu bapa yang sukar untuk menidurkan anak kecil. Bagi kebisaan mesyarakat kita cara menidurkan bayi dengan memberikan susu kemudian tepuk-tepuk bahagian bontot bayi tersebut sehingga lena tertidur berbeza dengan video ini.


Beberapa komen pelawat ke video tersebut percaya bahawa teknik dan kaedah tersebut berkesan dan telah dicuba terhadap bayinya.
Cara tidurkan bayi



Cara tidurkan bayi

7 comments:

  1. tak releven pada budak yang dah reti tarik tisu. dah cuba dekat uwais. ditariknya tisu tu lepas tu dia lari kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. hehe..sesuai untuk bayi yang masih pakai bedung je.kalau dah tak bedung,bertambah tak tidur sebab main tarik-tarik tisu je.hehe.

    ReplyDelete
  3. Hihi.... kalau kakak ada baby lagi boleh buat ni. Tapi anak kakak semuanya dah remaja dah... tunggu ada cucu kelak:)

    Terima kasih follow bolg kakak dan kakak follow sini juga.

    ReplyDelete
  4. Tq dtg n follow knor..

    dh tgok ...rasanya mnjadi..bknlh kertas tisu, kain yg lembut....lps dh knyang n selesa pasti tidur, sambil kita yg islam ni zikir2 juga...

    ReplyDelete
  5. huhuhu.... nak kena bgtau si "mykad" la utk dapatkan "mykid" baru. nanti boleh praktikkan cara nie, tgk berkesan ker tak. 2 org hero skrg nie dah tak berkesan.... time tido pun dia boleh melompat lg atas katil

    ReplyDelete
  6. Assalam,
    alaaaaaaaaa
    iols tak dapat view la video tu
    sob3

    ReplyDelete

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS