Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

JENAMA DAN JAM PALING MAHAL DI DUNIA

♠ Posted by amsran in , at 3:50 PM
Senarai jam  yang termahal di dunia.... jangan berangan mahu membelinya....

201-carat Chopard: $25JUTA

Jam tangan ini ialah jam tangan yang paling mahal di dunia. mungkin anda tidak mempercayahinya , tetapi jam tangan ini bernilai $25 juta.

Diperbuat daripada 15 karat berlian merah jambu, 12 karat berlian biru dan 11 karat berlian putih. Sebagai tambahan terdapat 163 karat berlian dikelilingi warna putih dan kuning, jadi itu sejumlah 201 karat.

Patek Philippe’s Supercomplication: $11 JUTA

Patek Philippe Supercomplication ialah jam poket dibuat daripada emas paun dikelurkan dalam 1932. Ia telah dihasilkan dalam 4 tahun. Jam tangan ini disaman oleh jurubank New York Henry Graves, Jr. Jam tangan ini menyediakan satu rekod untuk jam kocek dalam tahun 1999 apabila ia telah dijual secara lelong.


jam tangan mahal

 Hublot $5 juta


Pembuat jam tangan Swiss telah menghasilkan jam tangan yang dipercayai termahal didunia. Jam tangan Hublot tersebut berharga $5 juta telah dihiasi dengan 140 karat berlian. 6 daripada 1292 berlian tersebut mempunyai berat sebanyak 3 karat. Batu berharga tersebut meliputi keseluruhan permukaan jam tangan tersebut.

Syarikat tersebut dimiliki oleh LVMH telah menggunakan 17 orang tenaga kerja dan 14 bulan diperlukan untuk menghasilkan jam tangan Hublot ini. Presiden syarikat tersebut, Jean-Claude Biver menerangkan ianya agak sukar untuk  menghasilkan jam tangan yang lebih mahal kerana permukaan jam tangan yang agak terhad.

Jam Hublot akan ditayangkan pada umum di Baseworld Watch & Jewellery Show bermula hari ini.

Patek Philippe’s Platinum World Time: $4 JUTA

Jam tangan ini menjadi jam tangan yang paling mahal dunia dalam 2002 apabila ia telah dijual $4 juta dalam majlis lelong.

Perkara khusus tentang jam tangan ini adalah mempamerkan satu 24 zon waktu jam di negara berbeza , dannya amat mudah membaca.


Vacheron Constantin Tour de l’Ile: $1.5 JUTA


Vacheron Constantin Tour de l'Ile dianggap satu daripada jam tangan yang paling kompleks pernah dibuat oleh manusia. Diperbuat daripada 834 bahagian dengan atas 10.000 jam untuk dihasilkan (lebih daripada satu tahun).

Jam tangan mempunyai dua muka, yang menunjukkan masa sama, kesnya diperbuat daripada emas. Jam tangan ini dihasilkan dalam hanya 7 unit di seluruh dunia.


Patek Philippe Sky Moon Tourbillon: $1.3 JUTA


  Patek Philippe Sky Moon Tourbillon ialah seutas jam sangat mahal kerananya dibuat daripada 688 bahagian termasuk saiz kecil hebat (mikroskopik) bahagian.

Kes diperbuat daripada platinum. Dihasilkan dalam hanya 2 helai / tahun, satu siri platinum dan satu lagi dinaikkan siri-siri emas.


The Chopard Super Ice Cube: $1.1 JUTA

 
Dipanggil Chopard Super Ice Cube kerana bentuknya seperti satu kiub ais. Jam tangan ini diperbuat daripada pakej batu permata. Batu permata ialah 66 karat.


Hublot Black Caviar Bang: $1 JUTA 


Anda mungkin takjub mengapa jam tangan ini terlalu mahal. Terdapat beberapa fakta yang membuat sebegini mahal.

Ia telah dibuat dalam 2000 jam kemahiran terperinci dan teliti, kes diperbuat daripada 18 karat emas putih menggabungkan dengan 322 biji batu permata hitam meliputi dalam seksyen tali pinggang, bahawa membuat sejumlah 25 karat emas.
Jika anda berfikir dua kali, jam tangan ini tidak mahal sama sekali, memandangkan bahawa unik di dunia. Ia hanya satu di dunia Louis Moinet Magistralis: $860,000 


 Anda mungkin pernah mendengar yang terdapat seutas jam diperbuat daripada 2000 tahun meteorit dan jam tangan itu ialah Louis Moinet Magistralis yang sebegini cantik. Kesnya diperbuat daripada emas paun.

Kekurangan meteorit bulan ialah sebab utama yang jam tangan ini sangat mahal dan ia tidak akan dihasilkan berulang kali.

Blancpain 1735, Grande Complication: $800,000

Blancpain 1735 Grande Complication ialah seutas jam sangat mewah, kesnya diperbuat daripada platinum. Tali pengikat diperbuat daripada kulit buaya dan bahagian-bahagian enjin diperbuat daripada 740 helai bahagian-bahagian dan komponen buatan tangan, beeing satu daripada wirstwatches yang paling kompleks pernah dibuat di dunia.


jam tangan mahalBreguet pocket watch 1907BA/12: $734,000


Syarikat Breguet telah ditubuhkan 225 tahun lepas , satu daripada syarikat-syarikat jam tangan tertua di dunia. Breguet sekarang ialah sebahagian daripada Swatch Group Company. Pocket watch 1907BA / 12 ialah seutas jam mewah, yang diperbuat daripada emas paun.mahalnya...!!!
0 comments:

Post a Comment

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS