Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Anjing serang budak 7 tahun

♠ Posted by amsran in at 7:54 PM
sampah bertukar menjadi barang bernilaiBaru sahaja sahabat saya 1 ofice excident terlanggar anjing yang berkeliaran di kawasan bandar .. kali ini di berita daripada Seberang Perai seekor anjing dikatakan menyerang seorang kanak-kanak perempuan berumur tujuh tahun di Bandar Perda di sini semalam.
Kejadian berlaku kira-kira 6.45 petang ketika Dhiya Qairina sedang bermain basikal bersama kawan-kawanya di kawasan rumahnya apabila seekor anjing tiba-tiba muncul dari rumah berhampiran dan menyerang mereka. Ditanya pemberita di Hospital KPJ di sini hari ini, dia berkata, anjing itu sangat garang dan menerkamnya sehingga menyebabkan dia terjatuh.
"Saya sangat takut dan menjerit memanggil ibu dan bapa saya kejar anjing itu,” katanya Bapanya, Muhammad Nur Akmal Abdul Latif, 47, berkata, beliau membaling basikal anaknya ke arah anjing itu, sebelum anjing itu melepaskan anaknya. "Kami segera membawa Dhiya ke hospital dan dinasihat dimasukkan ke wad dan perlu dibedah akibat kecederaan di belakngnya,” katanya.

Beliau berkata, laporan polis telah dibuat dan bercadang mengambil tindakan undang-undang terhadap pemilik anjing itu.—kosmo..


P/S: minta lah tuan-tuan pemilik anjing ni ikat dan kurunglah anjing..silap hari bulan boleh di dakwa...tengoklah beginilah hasilnya... bukan sahaja telah mencedera kan kanak-kanak... anjing yang berkeliara ini juga merbahaya kepada pemandu kenderaan sama ada motorsikal atau pun kereta... anjing ini menjadi salah satu punca berlakunya kemalangan... bertindaklah sebelum terlambat.... dan bukan sahaja anjing... semua haiwan ternakan... kambinag, ayam, kerbau dan lembu... main suka hati saja lepas di jalan raya.. ingat jalan raya ni reban dan kandang kamu orang ke!!!... dahlah buang tahi merata-rata.. makan kebun orang...jualan nanti/sembelih nanti tak nak bagi-bagi dgn kita orang pun...hee

1 comments:

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS