Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

BLOGGER AWARD FRIENDSHIP

♠ Posted by amsran in at 1:19 AM


Adoi...!! akhirnya siap juga ako buat kemaskini blog  ni..
barulah ada masa untuk buat post...kena replay  tag ci pika ni...


1- FIVE name that people call you

  • Amsran ( nama ni buat ako kembang hidung sebesar-besarnya...sebab setakat ni yang saya tahu di dunia ni saya saja yang bernama Amsran dengan ejaan A+M+S+R+A+N. ikutkan time sekolah ako malu juga kenapalah nama ako pelik sangat...susah mahu sebut lagi tu... sekrang baru ako tahu genius juga mama bapa ako tu... hee)
  • AChong (nama ni cousin aka yang bernama Asmawi yang bagi, sempena nama kawan dia yang suka buat jahat time dia sekolah dulu..melekat nama tu dgn ako)
  • AChan ( ini nama bapa dan abang ako saja yang panggil)
  • STW ( singkatan bagi Save The World)
  • Am ( kawan-kawan sekarang yang pangil sempena singkatan Amsran... tapi bila aku balik Air Hitam, Johor dekat rumah mentua abang aku semua jadi keliru... sebab nama panggilan abang aku tu pun AM juga...so!! ada dua AM.. haa..haa..) 

2- FIVE important dates in your life
  • Tarikh Lahir ako sendiri (24.02.1985)
  • Tarikh ako Mula berkerja Kerajaan (24.02.2009)
  • Tarikh Anjakan gaji Tahunan setiap tahun pada tarikh ini (24.02.****)
  • Tarikh Lahir Ni ako tidak boleh lupa (06.01.1991)
  • Sekarang ni tarikh cuti-cuti Umum dan tarikh ako Naik Flight balik Sabah
     (24 Februari adalah tarikh yang terbest buat ako)
 
(Di sini saya buat pengakuan bahawa saya bermasalah untuk mengingat angka atau nombor sejak dari lahir lagi[ jawab soalan matematik ako ok] bayangkan nombor motor ako sendiri pun ako tidak ingat.. nombor telefon ako sendiri, tidak ingat yang Cecom saja kalau DIGI tu sudah boleh ingat sebab sudah guna selama 7 tahun.. dan banyak tarikh penting ako boleh lupa)
3- FIVE things that you done yesterday
  •  Aku lupa bawa dompet, nasiblah CC Norini belanja saya serapan pagi..
  • Ako tidur di tempat kerja...time megadap PC, siap terkeluar air liur.... nasib ada tisu untuk lap..
  • Ako online Baca Comice Bleach online di ONEMANGA (buka facebook di ofice kena block nasiblah..)
  • Pergi JUSCO sebelah rumah sebab laptop ako tidak boleh on beli CD window XP untuk format semula
  • ok.. !! online sampai jam 4 pagi...(patutlah lepas serapan pagi tidur depan PC)

4- FIVE ways to be happy
  • Telefon ibu bapa (keluarga di kampong) Tanya khabar.. minta doa moga sentiasa selamat dan berjaya dalam kerjaya.
  • Dapat menelefon atau dpt sms daripada orang Bongawan
  • Tengok gambar lama-lama, buat ako ketawa seorang..atau tersenyum lebar..
  • Tengok calendar bila ada cuti dan balik kampunglah perkara yg mengembirakan ako.(kalau tarikh balik kampong tu minggu depan beg ako dan pakaian sudah siap packing ini)
  • Jumpa orang yang kita ci*a
5- FIVE favourite movies 

  • Adnan sempit (ako rasa mahu terkencing saja ketawa tengok sem berlakon)
  • Ketika Cinta Bertasbih( ako baru saja tengok movie ni, masyuk terus)
  • Cerita yang lawan-lawan.
  • Cerita cinta-cintaa(korea) tapi lama sudah ako inda tengok..
  • Cerita kartoon….

6- FIVE favourite hobbies 
  • Alah ako biasalah sekarang ni… online lah saja caranya ako menghilangkan boring(berjalan-jalan seorang diri ako takut sini ni… biasalah Bandar….kalau ada benda penting + harus barulah keluar)
  • Layan baca comice(doremon, naruto,bleach and many more..)
  • Sms @ telefon
  • Bercerita dgn kawan2, cerita apa-apa saja..(ako udah jadi mesra alam)
  • Baca buku @baca news papar

7- FIVE favourite people

  • Saya sendiri( saya tidaklah bangga pada diri ini tapi cara berfikir tu..yang buat ako kagum pada diri)
  • Tok imam di masjid(persent 16)
  • Guru
  • Orang yang telah berjaya dalam kehidupan…..
  • Orang yang berilmu  

8- FIVE favourite places for vacation

  • Mount Kinabalu( pernah naik 1 kali sahaja pada tahun 2007 itu adalah first time ako… second time ni bilalah)
  • Jordan..
  • Mekkah(insyallah)
  • Pekan Beaufort(haaa..haaa..)
  • Di Sabah sendiri lagi best jimat duit.
9- FIVE reasons you answers the survey

  • Ako kena tag oleh ci pika
  • Nak tambah post blog ako ni…
  • Entah ako sendiri pun tidak tahu…
  • Soalan sama mcm exam MTesT/exam 41..
  • Jari ni gatal mahu menaip…

10- FIVE persons to tag

  • Dukku Kagalon
  • Sham Lampaq
  • Max Rock Star yang menghilang selama 1 tahun
  • Exzora
  • Sesiapa sahaja yang sudi mentag dirinya sendiri.. dialu-alukan dgn karpit merah…

sekian, 


3 comments:

  1. hahhaa...
    rajin jua ko jwb aa.

    ReplyDelete
  2. dah kena tag..koo so jawab aje..he

    ReplyDelete
  3. wahkakaa.. bah yalah2.. dpt jua ku tau psl kau.. mmg lyk dpt awrad lah ni..hahaha

    ReplyDelete

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS