Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Ice Pan by Candyland aiskrim gulung Sabah


aiskrim gulung Sabah 
Aiskrim Gulung? Anda pernah merasai Aiskrim Gulung Sabah? sebelum ini kita asik dengar Pencuci mulut istimewa ini dijual di Langkawi dan Negara Thailand.  Namun sekarang bagi warga Sabah tidak perlu lagi ke langkawi mahu pun ke Thailand untuk menikmati aiskrim ini. kini sudah boleh diperolehi di Sabah salah satunya di Kiosk Ice pan candyland Servay, Putatan di Kota kinabalu. Menurut daripada sumber  laman Instagram dan facebook  Ice Pan By Candyland - Sabah  diusahakan oleh pasangan suami isteri iaitu Encik Affendy Othman dan Puan Ruby Khan.

Ice Pan By Candyland
WAHHH...
Kemarin Saya sendiri telah merasai airkrim gulung buatan orang sabah ini memang memuaskan. Terpukau dengan ke manisan dan kenikmatan aiskrim tersebut. Oleh itu, tidak rugi untuk saya mahu berkongsi aiskrim tersebut kepada semua orang untuk merasainya sendiri.

Aiskrim Gulung sebenarnya adunan cecair susu segar dan pelbagai perisa pilihan pelanggan digoreng untuk dijadikan aiskrim. . Cara pembuatannya, adunan susu segar dan perisa pilihan digoreng kemudian diratakan nipis di atas kuali bersuhu sejuk beku -30 darjah Celsius. Dalam tempoh dua hingga tiga saat adunan tadi akan menjadi aiskrim dan ia kemudian digulung. Pelanggan juga boleh memilih kacang, coklat urai, kismis hitam, coklat cair dan gula-gula marshmallow sebagai penghias tambahan untuk aiskrim tersebut. apa pun baik anda merasainya sendiri ...JOm... try.. baru comment lebih untuk penambahbaikan....


Ice Pan by Candyland aiskrim  gulung Sabah
CARA MEMBUAT AISKRIM GULUNG
 
Ice Pan by Candyland aiskrim  gulung Sabah
ANTARA PERISA PILIHAN AISKRIM GULUNG
KIOSK DI PUTATAN
Ice Pan by Candyland aiskrim  gulung Sabah
MEMBER KAD ICE PAN BY CANDYLAND BELI SEHINGGA 9 KALI AKAN MENDAPAT 1 AISKRIM PERCUMA


Kunjugi laman Instagram dan facebook  Icepanbycandyland - Sabah  
  
atau melalui pengilan telefon 
016-6088067
Servay, Putatan

 

0 comments:

Post a Comment

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS