Blog perkongsian maklumat dan isu semasa terkini

Adoi!!! Bestnya Cuti Di Kampung

♠ Posted by amsran at 12:57 PM


Percutian selama 11 hari di kampung halaman memang best... schedule memang padat...


first day jam 1.00 pagi saya hampir tertidur di Airport Mas Kota kinabalu.. gara-gara sepupu saya tertidur dan teroff telefon bimbit...!! hampir jam 2 baru ada sepupu yang lagi satu ambil...isss!! kasian kan sudahlah!! dari rumah sewa Ke KLIA terkejar-kejar takut tertinggal flight..!!


sabtu, niat mahu jalan-jalan di sekitar bandar kota Kinabalu... tapi tidak sempat kerana tengahari tu kena gerak balik kampung...




oh!!! balik kampung!!


Ahad, 3.00 pagi(family sebelah bapa), pergi Kampung Siaun, alahhh!!! jalan ke Menumbuk tolong buat persediaan memasak utk majlis kenduri siangnya!!! selepas kenduri tu saya awal balik ke rumah sebab mahu keluar ke pekan mahu belikan barang yang dijanjikan utuk mama saya...(rahsia) kira-kira bajet mahu habis dalam RM 700 juga... waaa!!! waa!!! tapi tidak ape untuk mama juga!!


memang hari-hari ada saja benda yang kena buat...





tengok TV ramai..


Sepanjang di kg tidur pun 4 jam sahaja.. biasalah hujung tahun banyak majlis kenduri khawin!!!termasuk kenduri kawin sepupu saya sendiri yang sebayang dengan saya!!! yang bestnya perkawinan mereka ni ialah jarak rumah pengantin perampuan dengan pengantin lelaki lebih kurang 300m saja apa lagi bunyi gendeng berlawanan antara dua pihak...tong!!!!! tongg!!!





sorry !!! posisi gambar kurang menarik..

saya busy di dapur jadi urusetia makanan!!



hee!!! apa-apa pun semoga jodoh mereka berkekalan!!! dan dapat ramai anak.. hee!!


time ni aku banyaklah takut !!! sebab pastinya kena tanya bila lagi turn mahu naik pelamin... waa!!! sampai hilang mood saya mahu cuci bontot kawah(Kuali Besar).. huu!!! sabar sayalah! kalau sudah jodoh tidak akan kemana...



last day, tiada mood mahu balik ni...


cousin!!



Awal-awal pagi si LoKaz(Hafizul Hamzah) sudah datang pergi rumah... saja-saja mahu berbual.. sebab dia mahu datang pergi KL 26 Dis 09 ni.. stay di kajang tempat rumah kakaknya... oklah ada juga best friend saya...di sana..hee!!! saya tunggu ketibaan kamu lokaz!!!!!hee



Tengahari tu niat mahu singgah di rumah Bongawan... mahu jumpa Umi dan Abi sebelum balik... sekali singgah rumah bertutup.. sudah agak.. mesti jalan.. betul deorang umi dan abi pergi KK (Kota Kinabalu).. entah urusan apa... salah saya juga, tidak bagi tahu umi awal-awal mahu singgah di sana... huu!!! huu!!!... makanya!!! insallah!! akan datang jumpa juga!!!




Di Airport KLIA

So!!!teruslah saya pergi Airport Kota Kinabalu ni.. tapi sebelum tu pergi makan rojak dulu di Putatan.. sama-sama Afiz dan isterinya dari Johor yang datang bercuti di Sabah, dengar dorang mahu pergi Sandakan bersama-sama abang saya petang tu, bercuti biasalah!!!.. heee!!!




Time ni nizam pula buat hal..tidak pandai muncul-muncul muka dia di airport... pagi tadi saya call dia bleh dia kata,,,,sedang mandi-mandi air panas di poring, Ranau. counter cek in sudah tutup Nizam naik next flightlah... alah tambah RM 100 saja bayar denda... daripada tiket burn dan kena beli tiket dengan harga yg mahal..!! ikut suka hati kaulah nizam..!!!




TTingtong!!calling!! bunyi penggilan untuk masuk kedalam kapal terbang.. adoi!!!balik!!!balik!!! sedihnya macam inda puas duduk di Negeri sendiri...!!!
kaki ini berat melangkah!!! menuju ke pintu Berlepas!!

1 comments:

SILA TINGGALKAN PESANAN ANDA DISINI.. Amsran.Com AKAN DATANG MELAWAT BLOG ANDA

RANDOM POSTS